מזונות אישה ומזונות ילדים

מזונות אישה וילדים

מזונות אישה אישה זכאית לקבל מזונות מבעלה כל עוד היא נשואה לו. בעת מתן הגט, לפי הדין העברי, אישה אינה זכאית עוד לקבל מזונות מבעלה.

המזונות שזכאים האישה לקבל מבעלה הינם בבחינת – "עולה עמו ואינה יורדת", כלומר – שמירה על רמת החיים שהרגילהה בעלה עת החיים המשותפים. אולם, במקרים רבים, תפסיד האישה את זכות קבלת מזונותיה מבעלה. כך, למשל, אם עבדה האישה והכניסה הכנסות ראויות למשק הבית המשותף, עת החיים המשותפים. לגבי אישה כזו, ייקבע כי "צאי מזונותייך כנגד מעשה ידייך" והיא לא תקבל מבעלה דבר.

מקרים אחרים הינם כאשר נמצאה האישה מורדת בבעלה, היינו – אינה מכינה מאכליו, אינה מנקה ביתו ואינה טורחת סביבו, תוך שנותנת לו יחס מבזה; או – כאשר האישה נמצאה בוגדת בבעלה, ואז היא אסורה על בעלה ועל בועלה; או – כאשר האישה היא שעזבה את הקשר ראשונה. אלו המקרים הקלאסיים, אך ישנם מקרים שונים נוספים, שבהם תאבד האישה זכותה למזונותיה, ועל כל גבר או אישה לברר היטב, בתחילת ההליכים לקראת גירושין, האם האישה נכנסת בגדר אותם מקרים שיימנעו ממנה מזונות, אם לאו.

מזונות ילדים להבדיל ממזונות אישה, מזונות ילדים חייבים ההורים בתשלומם כל אימת שהם האפוטרופסים של הילדים, כלומר – עד גיל 18. התפיסה בעבר היתה כי האב מחוייב בתשלום מלוא המזונות הבסיסיים של ילדיו עד גיל 18,  וכך נקבעו המזונות בבתי המשפט לענייני משפחה על סך של כ- 2,000 ₪ לילד ובתוספת של מחצית הוצאות נוספות בגין בריאות וחינוך.

אלא שלאחר שעומתה מערכת המשפט עם השיטה החדשה לעניין חלוקת זמני השהות של הילדים בבתי הוריהם, ולאחר שנמצא כי הנשים עובדות, פעמים רבות, ומכניסות אף יותר מהגברים, התקבל פסק דין עקרוני ותקדימי בבית המשפט העליון, בהסכמת שבעה שופטים, לפיו – כיום – ישנה אבחנה בין גילאי 0-6 של הילדים, לגביהם – יחוייב האב בתשלום של מלוא מזונותיהם הבסיסיים של ילדיו, לבין גילאי 6-18, בהם יחוייבו האם והאב בתשלום מזונות ילדיהם לפי חישוב יחסי של סך כל מזונות הילד, בחלוקה בין ההורים בהתאם לחלוקת זמני השהות וחלוקת ההכנסות של כל אחד מההורים.

השוויון בין האבות והאימהות בתשלום מזונות ילדיהם מקובל יותר בבתי המשפט לענייני משפחה מאשר בבתי הדין הרבניים, ולכן – האמירה השגורה, לפיה – ביהמ"ש לענייני משפחה עדיף לנשים, ואילו ביה"ד הרבני עדיף לגברים – כבר איננה בהכרח נכונה, ומשתנה ממקרה למקרה.

על מנת לדעת בדיוק את מצבכם/ן, חשוב להגיע לעו"ד מומחה בתחום, ועוה"ד דנה בר-נר (בן יאיר) תשמח לסייע לכל אחד ואחת מכם.

רוצים לקבל ייעוץ משפטי?

יש לכם שאלה דחופה?

חייגו: 052-6761545 | אנחנו כאן בשבילכם!

עוד בנושא

יפוי כח מתמשך

אם בעבר,  מקובל היה שכאשר אדם הופך לדמנטי, נעשית פניה של האפוטרופוס הכללי לבית המשפט למען מינוי לאדם חסר יכולת

קרא עוד »

רוצים לקבל ייעוץ משפטי?

יש לכם שאלה דחופה?

חייגו: 052-6761545 | אנחנו כאן בשבילכם!