יפוי כח מתמשך

אם בעבר,  מקובל היה שכאשר אדם הופך לדמנטי, נעשית פניה של האפוטרופוס הכללי לבית המשפט למען מינוי לאדם חסר יכולת השיפוט- אפוטרופוס, ובה בעת – הפיכת אותו אדם לחסוי, כלומר – משולל חובות וזכויות, הרי שעתה – הוספה אפשרות לחוק, המחזירה לאותו אדם את הכושר להחליט לגבי חייו, ולהוציא מהם את הפטרנליזם.

אדם באמצע חייו, כאשר הוא פעיל, קוגנטיבי ואחראי על עצמו ועל משפחתו, יפנה לעו"ד מומחה לתחום הגשת ייפוי כח מתמשכים, ויחתום על אחד כזה, כאשר הוא מפרט את מיופיי הכח שהוא מבקש עבור עצמו. מיופי הכח – יחתמו גם הם על המסמך, כיוון שעצם הכנתו נעשה בגילוי מלא ובתום לב. המסמך יופקד אצל האפוטרופוס הכללי, וכאשר אותו אדם יהפוך לנזקק, יפנה מיופה הכח ויורה לאפוטרופוס הכללי על תחילת תקופת ייפוי הכח.

כך, ישנה וודאות לממנה, היודע כי מי שיהא מיופה כוחו – יהיה אדם שהוא מאמין בו; וכי מי שהוא אינו מאמין בו, לא ימונה בדרך המחדל. ישנה וודאות למיופה הכח, היודע בהכרח כי הוא ימונה להיות מיופה הכח של הממנה. יתרה מכך, כאשר מיופה הכח מתחיל בתפקידו, הממנה עדיין יכול ליתן הנחיות בכל הנוגע לרכושו ולגופו. הוא איננו משולל זכויות וחובות, ולא הופך להיות משול לחפץ.

רוצים לקבל ייעוץ משפטי?

יש לכם שאלה דחופה?

חייגו: 052-6761545 | אנחנו כאן בשבילכם!

עוד בנושא

יפוי כח מתמשך

אם בעבר,  מקובל היה שכאשר אדם הופך לדמנטי, נעשית פניה של האפוטרופוס הכללי לבית המשפט למען מינוי לאדם חסר יכולת

קרא עוד »

רכוש

חלוקת רכוש בהליך גירושין היא אחת הסוגיות המורכבות והמשמעותיות ביותר עבור בני זוג המחליטים להיפרד. היא כוללת מגוון רחב של

קרא עוד »

רוצים לקבל ייעוץ משפטי?

יש לכם שאלה דחופה?

חייגו: 052-6761545 | אנחנו כאן בשבילכם!